Veelgestelde vragen

Wij snappen dat u wellicht vragen heeft over onze kerstbomen en bezorging. Om u snel van dienst te zijn beantwoorden wij alvast enkele veelgestelde vragen.

Bestelling, bezorging en retourneren

Ik wil mijn kerstboom ruilen, wat moet ik doen?

Wat vervelend dat de kerstboom niet naar wens is. In overleg zal gekeken worden naar een passende oplossing. Wij zien graag de kerstboom bij u thuis. Hiermee kunnen we feedback geven aan de kweker. Geef ons de kans om iets op te lossen. Het blijft een natuurproduct.

U komt in aanmerking voor een nieuwe boom als:

 • Extreem naalduitval. Bijvoorbeeld takken die leeg zijn.
 • Een uitgedroogde kerstboom binnen enkele dagen.
 • Overmatig ongedierte in de boom.
 • Een kerstboom scheef staat in de Easyfix.
 • Als de boom niet voldoet aan de bestelde maatvoering.

Wanneer niet:
Kerstbomen kunnen na ontvangst in principe niet geretourneerd worden omdat dit bederfelijk waar is.

 • Bestelboom respecteert natuurlijke groei van elke Nordmann boom. Wij kunnen daarom geen kerstbomen als retour accepteren als het gaat om cosmetische reden zoals vorm, breedte, kleur, positie van takken en volheid. Dit zijn natuurlijke aspecten waar wij geen grip op hebben.
 • Bestelboom accepteert geen retour van kerstbomen die al enige tijd gebruikt zijn of versierd zijn. Zorg altijd dat je direct contact opneemt indien u ontevreden bent.
 • Elke boom wordt geleverd met een stappenplan hoe de boom geplaatst en onderhouden moet worden. Wij kunnen geen bomen in retour nemen die niet aan deze voorwaarden hebben voldaan.

Hoe lang duurt het voordat de bestelling wordt bevestigd?

Je krijgt direct een bevestiging van jouw bestelling in de mail. Heb je de mail niet ontvangen? Kijk dan even in de spamfolder. Uiterlijk de dag erop wordt de bestelling nog gecontroleerd en krijg je per mail een extra bevestiging. Je kunt er daarna vanuit gaan dat de kerstboom op het aangegeven moment bezorgd wordt.

Ik heb een tijdsblok gereserveerd, hoe weet ik hoe laat je precies komt?

In principe wordt er altijd gestreefd om binnen de aangegeven tijden kerstbomen te bezorgen. Heb je voorkeur voor een specifieke tijd? Stuur dan een whatsapp of bel even. Dan kijken wij wat mogelijk is.

Kan ik de bomen op meerdere plekken laten bezorgen?

Het is handig als je dan meerdere bestellingen plaatst. Mocht dit niet lukken. Neem dan graag contact op.

Hoe kan ik de bezorgdatum wijzigen?

Bent u verhinderd op de dag en of tijd dat uw kerstboom wordt bezorgd? Neem dan per email of telefonisch contact met ons op voor een nieuwe afspraak.

Hoe kan ik een bestelling wijzigen?

Wilt u uw bestelling wijzigen? Neem dan per email of telefonisch contact met ons op.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Om een bestelling te annuleren kunt u het beste per email of telefonisch contact met ons opnemen.Overige vragen

Hoe garanderen wij de beste kwaliteit bomen?

Om de beste kwaliteit kerstbomen te garanderen zorgen wij dat:

 • Jaarlijks 4-6 keer bezoek aan Denemarken om visueel te inspecteren en afspraken te maken met leveranciers. Dit doet de VB Kerstbomen (mijn vader)
 • Elk veld worden de mooie bomen uitgeselecteerd.
 • Bij de inkoop keuze uit 3 kwaliteitniveau’s. Wij kiezen altijd voor de hoogste.
 • In het proces zitten twee selecties:
  • Ik selecteer bij binnenkomst de kerstbomen. Kerstbomen die buiten de standaard vallen haal ik er tussenuit. Bijvoorbeeld omdat ze niet zo vol zijn, heel breed of heel slank. Of andere om andere redenen. Dit doe ik omdat ik toch al elke boom in de hand heb, als ik een gat in de boom boor voor de Easyfix.
  • Daarnaast zoek ik op basis van opmerkingen of klantwens uit welke boom het meest passend is.
  • Zijn er bomen te weinig of te veel. Zeker in de begin periode kan ik eenvoudig bij laten komen vanuit de VB
 • Ze liggen niet op een hoop maar worden onder goede condities rechtop neergezet.
 • We halen de kerstbomen zo snel als mogelijk van de pallet om broei te voorkomen.
 • Daarnaast wordt gelet op de kerstbomen dat ze niet te droog worden.
 • Als de boom bezorgd word is die schoon. Ofwel niet helemaal nat geregend of gesneeuwd. Ook niet onder de modder of vuiligheid. De enige nattigheid kan ontstaan bij het transport.
 • De kerstboom wordt tot aan de deur gebracht. En lukt het nu echt niet om de boom binnen te zetten. Heeft de klant alles voorbereid en het past in de planning lopen we uiteraard even mee naar binnen. Of even om het huis heen om in de tuin te zetten.

Hoe houd ik mijn kerstboom het langste mooi?

Bij de bezorging krijg je van ons een stappenplan waarin wij uitleggen hoe je het langst je kerstboom mooi houdt.

Wat is Crysal Treefood?

Na meerder jaren testen met Crysal voor de Treefood is dit bewezen de beste variant. De kluit van een nordmann groeit als een spitse punt naar beneden, soms we een meter diep. De kluit op gewenst formaat kappen betekend dan automatisch dat er geen haarvaten meer aan zitten. Daarom is een vers gezaagde stam en wat van de schors af schrapen de beste manier. Dan neemt de kerstboom al gouw 1,5L water op. Dit werkt net als bloemen. Eenmaal droog dan houd de sapstroom op en droogt de boom uit.

Hoe lang kan een kerstboom mee?

Dat is lastig te zeggen. Dat is afhankelijk van het binnenklimaat en hoe goed je zorg draagt voor het verzorgen van de kerstboom. Als je het stappenplan volgt, blijft de kerstboom het langste mooi.

Wat voor kerstboom koop ik?

Bij ons koop je een Original Nordmann. Ook wel de “De Kaukasische zilverspar” genoemd. Deze kerstboom is hedendaags populair onder de Nederlanders vanwege de naaldvastheid, vorm, volheid en prachtige naalden. Lees meer op de pagina “Kerstbomen”

Welke soort kerstbomen verkopen jullie?

Wij verkopen kerstbomen met het label “Original Nordmann”. Dit neemt bepaalde normen en eisen met zich mee waarmee wij onze kwaliteit kunnen garanderen en verzekeren voor de klant. 

Hebben jullie ook kerstbomen met kluit?

Bestelboom.nl bied op de site geen kerstbomen met kluit aan. Dit is met de simpele reden dat Nordmann-kerstbomen gezaagd in combinatie met water en treefood het langste mooi blijft. Bij een Nordmann groeit de wortel als een suikerbiet in een punt naar beneden de grond in. Als de boom met kluit gerooid zou worden, zou je soms tot wel 1,5meter diep moeten graven om alle haarvaten erbij mee te krijgen. Daarom is het praktisch bijna onmogelijk om een kluit over te houden die nog water opneemt. Daarom neemt een vers gezaagde stam waarbij de schors gedeeltelijk verwijderd is, het meeste water op.

Wat zijn de grootste voordelen van een Nordmann Kerstboom?

Een Nordman Kerstboom heeft een dikke stam met volle kegelvormige takken die regelmatig verspreid zijn over de gehele boom.  De glanzende en mooi gekleurde sterke naalden zorgen voor een beperkte naalduitval.

Waar komen de kerstbomen vandaan?

Onze kerstbomen worden gekweekt in Denemarken. Het land Denemarken is de grootste producent van Nordmann kerstbomen. Wij hebben al jaren contact met vaste leveranciers die zorgen voor een gewaarborgde kwaliteit. Deze leveranciers zijn aangesloten bij de norm “Original Nordmann” om top kwaliteit te behouden ondanks wat er gebeurt in de markt.

Wanneer worden de kerstbomen gekapt?

Original Nordmann heeft daar normeringen voor. Vaak is dit pas vanaf de derde week van November. Dat betekent dat in relatief korte periode de kerstbomen gerooid en getransporteerd worden. En uiteindelijk bij u in de woonkamer terecht komt.Speciale wensen

Regelen jullie ook de verlichting en versiering van de kerstbomen?

Sinds de 2021 doet Bisselink Kerstbomen geen verlichting meer in kerstbomen maken.

Leveren jullie ook geïmpregneerde (brandveilig) kerstbomen ?

Ja, wij leveren ook geïmpregneerde kerstbomen zoals bij openbare bedrijven waar het verplicht is: restaurants, scholen, kantoorpanden, hotels, kerken, verpleeghuizen, gemeentes enz. Neem met ons hiervoor contact op.

Kan ik ook eerst een offerte aanvragen?

Ja, neem hiervoor contact met ons op.

Leveren jullie ook aan bedrijven?

Ja, wij leveren ook aan bedrijven. Hiervoor kunt u, indien u speciale wensen heeft het beste contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan informeren over ons unieke aanbod. Naast ons aanbod online leveren wij ook kerstbomen tot 12 meter hoog. Op aanvraag kunnen Nordmann, en Abies (ouderwetse fijnspar) kerstbomen geleverd worden. Ook is er naast de easyfix meer mogelijk qua standaard. Bijvoorbeeld houten kistjes of zware betonnen standaarden.Tips voor behoud kerstboom

Waar kan ik het best de kerstboom plaatsen?

Zet de boom niet bij de verwarming of openhaard. De kerstboom heeft het liefste een zo koel mogelijke plek.

Mijn kerstboom is bezorgd, wat moet ik nu doen?

Laat de boom eerst 24 tot 48 uur acclimatiseren in de garage of schuur. De overgang qua temperatuur en klimaat is van buiten naar binnen anders te groot. Dit mag in het netje.

Hoeveel water heeft de kerstboom nodig?

De eerste dagen binnen gebruikt de boom veel water. In een paar dagen kan er al snel een liter doorheen gaan. Gebruik daarom altijd een kerstboomstandaard met waterreservoir. Wij adviseren het gebruik van een Easyfix.

Bij aankoop van een kerstboom krijg je Treefood boomvoeding. Dit hebben wij in samenwerking met Crysal ontwikkeld. Na jarenlang testen geeft dit de optimale voeding voor de kerstboom. Doe dit in het water, zo blijft je boom nog langer mooi. Het gebruik staat uitgelegd op de verpakking.

Denk aan bloemen, eenmaal als ze droog staan worden ze slecht en nemen ze geen water meer op. Bij kerstbomen is dat ook zo. De sapstromen stoppen en de naalden gaan zo uitdrogen. Houd daarom het waterpeil, met name de eerste week goed in de gaten.Liever persoonlijk contact?

Vind je online bestellen lastig of heb je hele specifieke wensen? Wellicht is het dan beter om even contact met ons op te nemen.
Bel ons op 06 204 804 33
Copyright Bestelboom.nl 2022 - 2024  |  Disclaimer
Design & development by: Timeless Design